Candidatura d'Unitat Popular

Cerdanyola del Vallès

El PAS de Cerdanyola presenta la seva llista de candidats


30.4.07 Participació Activa i Social (PAS) va presentar la seva llista de cara a les eleccions municipals, candidatura que suma els seus vots amb les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV). Ell periodista i escriptor Maurici Jaumandreu va ser escollit com a cap d’una llista. Els seus representants van remarcar que les persones de la llista del PAS  són persones actives dels moviment popular i alternatius que han estat votatdes per l’assemblea de la seva formació. Joan Rocamora, Sira Font, Sergi Gabaldà, Neus Alcañiz i Puri Palomar ocupen els següents llocs de la llista. La llista la tanquen el primer regidor del PAS, Carles Arroyo, i el cronista de la ciutat Albert Lazaro, descrit per Palomar com “ciutadà insigne”.





Maurici Jaumandreu va destacar  el treball de les candidatures alternatives de la comarca com la “d’una altra manera de fer política, amb rigor, honestedat, transparència, contra el nepotisme i el clientelisme i com una eina de transformació social” i va manifestar que funcionen de forma assembleària, “sense jerarquies” ni professionalització i amb la participació ciutadana com a punt bàsic del seu programa amb consells de barri i altres mecanismes de participació directa.

El cap de llista del PAS a Cerdanyola també va remarcar que el seu programa defensa els valors de l’esquerra alternativa com l’ecologia, l’independentisme, el pacifisme o la justícia social. Les candidatures estan formades per Alternativa Ciutadana de Rubí, Alternativa d’Esquerres per Badia, L’Altra Veu de Castellar, Compromís per Ripollet, Entesa per Sabadell, Participació Activa i Social de Cerdanyola, Esquerra Alternativa per Barberà, la CUP de Terrassa i la CUP de Sant Cugat.

Karmele Navarro, una altra de les membres de la candidatura, va denunciar la llei d’immigració perquè no permet integrar a la candidatures persones que  hi han treballat durant anys, pel sol fet de ser d’origen estranger.

Aquest és el cas de el PAS i dels moviments socials de la ciutat, que compten amb persones implicades en el teixit social i polític a les quals se’ls ha negat l’accés democràtic a formar part d’una candidatura per una discriminació d’origen.

Balanç de mandat

L’exregidora del PAS, segona a la rotació d’aquest mandat, Gemma Jaumandreu, remarcava que la formació ha acomplert bona part dels seus principis programàtics amb innovació política, treball per una ciutat cohesionada, actuacions per la sanitat pública i transparència informativa.

Jaumandreu va fer un balanç positiu de totes les comissions del PAS al llarg dels últims mandats: comunicació –informació i renovació de la pàgina web-; local –obert quatre dies a la setmana i escenari d’exposicons, tallers, conferències o cinefòrums-; territori –al.legacions a projectes urbanístics, organització d’activitats com passejades o edició de tríptics informatius-; sanitat –actuacions al Consell Municipal per revisar Pla de Xoc, estudi de salut ambiental, impuls d’urgències i servei de pediatria durant les 24 hores-; participació –activitats internes i de difusió informativa-; campanyes –festes alterntives o xerrades temàtiques com els abocadors-; relacions externes –cooperació amb les Candidatures Alternatives del Vallès-; i municipal –contacte amb la ciutadana i les entitats, presentació de mocions (per un Pla Antifeixista, contra el Centre Direccional o els abocadors, a favor del Correllengua; per un canvi de noms de carrers, o per la creació d’escoles-bressol, entre d’altres)-.

L’actual regidor del PAS, José Luis Costa, va clarificar que la presentació de la candidatura només s’ha fet després de la celebració de l’últim Ple  abans de les eleccions, a diferència dels partits convencionals, perquè fins aquell moment s’havien de presentar propostes per a la ciutat.